PIERWSZA
KONSULTACJA

Nie taka straszna jak ją malują… 🙂

Absolwentka Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Medicum. Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki, Polskiego Towarzystwa Kardiologicznego oraz Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego Dojelitowego i Metabolizmu.

Praktykę zdobywała na zagranicznej uczelni Maastricht University oraz w krakowskich placówkach medycznych. Do pacjentów podchodzi kompleksowo, skupiając się na edukacji żywieniowej, która umożliwi świadome wybory żywieniowe. Opracowując jadłospis uwzględnia preferencje żywieniowe oraz tryb życia pacjenta. Swoją wiedzę z zakresu dietetyki i medycyny, ciągle poszerza podczas licznych szkoleń. Jest aktywnym uczestnikiem konferencji naukowych oraz współautorką artykułów naukowych w języku polskim, jak i angielskim.  

Specjalizuje się:

  • dietetycznym wsparciem leczenia kardiologicznego (nadciśnienie tętnicze, miażdżyca, choroba niedokrwienna serca),
  • nietolerancjami i alergiami pokarmowymi,
  • zaburzeniami gospodarki węglowodanowej (Insulinooporność, hipoglikemia reaktywna, cukrzyca),
  • dną moczanową,
  • zaburzeniami gastrologicznymi (zespół jelita drażliwego, refluks żołądkowo-przełykowy),
  • zaburzeniami hormonalnymi (PCOS, niedoczynność i nadczynność tarczycy),
  • chorobami o podłożu autoimmunologicznym (Hashimoto, celiakia),
  • leczeniem otyłości oraz redukcją masy ciała,
  • przybraniem masy ciała,
  • odżywianiem pacjentów pediatrycznych.