PIERWSZAKONSULTACJA
Nie taka straszna jak ją malują… 🙂
Absolwentka Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Medicum. Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki, Polskiego Towarzystwa Kardiologicznego oraz Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego Dojelitowego i Metabolizmu.
Praktykę zdobywała na zagranicznej uczelni Maastricht University oraz w krakowskich placówkach medycznych. Do pacjentów podchodzi kompleksowo, skupiając się na edukacji żywieniowej, która umożliwi świadome wybory żywieniowe. Opracowując jadłospis uwzględnia preferencje żywieniowe oraz tryb życia pacjenta. Swoją wiedzę z zakresu dietetyki i medycyny, ciągle poszerza podczas licznych szkoleń. Jest aktywnym uczestnikiem konferencji naukowych oraz współautorką artykułów naukowych w języku polskim, jak i angielskim.
Specjalizuje się:
- dietetycznym wsparciem leczenia kardiologicznego (nadciśnienie tętnicze, miażdżyca, choroba niedokrwienna serca),
- nietolerancjami i alergiami pokarmowymi,
- zaburzeniami gospodarki węglowodanowej (Insulinooporność, hipoglikemia reaktywna, cukrzyca),
- dną moczanową,
- zaburzeniami gastrologicznymi (zespół jelita drażliwego, refluks żołądkowo-przełykowy),
- zaburzeniami hormonalnymi (PCOS, niedoczynność i nadczynność tarczycy),
- chorobami o podłożu autoimmunologicznym (Hashimoto, celiakia),
- leczeniem otyłości oraz redukcją masy ciała,
- przybraniem masy ciała,
- odżywianiem pacjentów pediatrycznych.